Sursa foto: https://cdn.pixabay.com/photo/2017/05/22/12/50/summer-2334072_960_720.jpg

Metodele de mentinere a foselor septice si a microstatiilor de epurare in perfecta stare de functionare sunt tot mai numeroase si mai prietenoase cu organismul uman si natura. Printre optiunile lansate de mintile ingenioase si tehnologia de ultima generatie, se gasesc si bioactivatorii. Pentru ca au un rol foarte important in mentinerea igienei in sistemele de conducere si epurare a apelor menajere este esential sa folosim acesti bioactivatori, insa inainte de a discuta cum afecteaza mediul si starea de sanatate este bine sa aflam cateva detalii importante despre ei.

Ce sunt bioactivatorii

Sunt amestecuri biologice de bacterii si enzime 100% naturale, care accelereaza procesele de descompunere a materiilor organice ce se formeaza de obicei in aceste instalatii, mentinand un mediu igienic, curat, fara mirosuri neplacute, fara risc de imbolnavire a organismului.

Aceste complexe enzimatice favorizeaza descompunerea resturilor menajere, a materiilor organice, a grasimilor si a altor materii introduse accidental sau cu voie in fosa septica, transformandu-le in apa, CO2 si azot eliberat in atmosfera.  Apa obtinuta prin acest proces complex este curata, fara resturi de incarcatura chimica, fara urme de microorganisme.

Cum si unde pot fi folositi bioactivatorii

La aceasta intrebare este destul de simplu de raspuns, intrucat modurile de actiune ale bioactivatorilor sunt numeroase si complexe. Sunt recomandati pentru locuintele neracordate la reteaua centralizata de canalizare si epurare locala, insa sunt solutiile perfecte si pentru ansamblurile rezidentiale si resedintele individuale prevazute cu sisteme de producere si reciclare ale apelor menajere proprii.   

Conform producatorilor, le putem folosi pentru curatarea foselor septice, a haznalelor, a mini statiilor de epurare, a containerelor de separare a grasimilor sau chiar pentru bazinele de colectare a apelor de ploaie. Sarcina bioactivatorilor nu se opreste aici intrucat aceste complexe enzimatice sunt esentiale pentru buna functionare a instalatiilor sanitare, favorizand desfundarea acestora prin descompunerea dopurilor formate in timp. Folosind bioactivatori, eliminam mirosurile neplacute din instalatiile sanitare interne si din extensii.

Daca am descoperit ce sunt aceste complexe enzimatice, cum si unde pot fi folosite, putem discuta si despre avantajele lor si modul in care influenteaza calitatea vietii.

Multe persoane se intreaba cu ce sunt bioactivatorii mai valorosi fata de alte produse, iar aceasta dilema apare datorita unor conceptii gresite, conform carora acesta solutie ar afecta consumul de apa, sau ar modifica modul de functionare al instalatiilor. Specialistii sunt de parere ca folosirea lor pentru intretinerea starii de igiena este o solutie mai economica, mai confortabila si mai prietenoasa cu mediul inconjurator.

Se pare ca bioactivatorii ajuta la buna functionarea instalatiilor, fapt ce prelungeste durata de viata si intrebuintare a intregului sistem. Solutiile chimice utilizate in trecut erau foarte agresive cu componentele sanitare, fapt ce determina distrugerea prematura si automat inlocuirea pieselor componente.

Persoanele care aleg sa foloseasca enzime de descompunere a resturilor menajere nu mai sufera din pricina mirosurilor neplacute si nici nu mai solicita interventia vidanjorilor la fel de des.

Un alt aspect ce nu trebuie ignorat este legat de gradul scazut de poluare rezultat. Aceasta solutie eco-sustenabila este mult mai eficienta fata de alte metode, nu produce reziduuri, fapt pentru care solul si aerul din zona au caracteristici superioare, iar un mediu mai prietenos este apreciat de organismul care devine mai puternic si mai rezistent in fata agentilor distructivi.

Este important de mentionat ca bioactivatorii sunt activi toata perioada anului, indiferent de caracteristicile climatice. Bineinteles ca actiunea acestora este mai intensa in timpul sezonului cald, atunci cand temperaturile sunt mai ridicate si bacteriile se inmultesc mult mai rapid.

Avantajele folosirii enzimelor pentru a favoriza buna functionare a foselor septice si a instalatiilor sanitare sunt numeroase, de la reducerea cheltuielilor lunare de intretinere, la mentinerea unui mediu mai curat in locuinta si in apropiere.

Pin It on Pinterest

Share This