natural_beauty

Odata cu popularizarea din ce in ce mai rapida a stilului de viata verde, si cu atentia sporita pe care tot mai multe persoane o acorda alimentatiei si produselor de ingrijire si frumusete, au inceput sa apara si capcanele, sau produsele care sunt bio doar cu titlul. In alegerea cosmeticelor bio trebuie atentie in primul rand la compania producatoare, iar apoi atentie din nou la distribuitori. Ambele trebuie sa fie nume de incredere, cu review-uri pozitive si o prezenta puternica pe piata produselor naturale pentru a avea garantia si siguranta ca ceea ce cumparati este exact ceea ce veti primi.

Atentie la produsele fals-bio si fals-organice

Din pacate, exista si situatii in care pe piata apar produse care se doresc a fi bio sau organice dar care in realitate mixeaza extracte organice cu substante toxice folosite in cosmeticele obisnuite. Multe dintre aceste produse au doar un procent mic de ingrediente organice dar se folosesc de prezenta acestora pentru a face reclama produsului.

Pentru a va proteja de astfel de falsuri si a avea garantia ca produsele cumparate sunt cu adevarat cosmetice bio, Bioportal recomanda producatori de top precum Attitude sau Lavera si Gamarde.

 

Nu cumparati fara a citi cu atentie lista de ingrediente
Produsele bio organice sunt de obicei certificate, iar in descrierea produselor se mentioneaza intotdeauna daca acesta este cazul. Certificarile pot fi intotdeauna verificate, impreuna cu numele companiei producatoare. Mai important decat acest proces insa, este simpla citire cu atentie a etichetei.

Cosmeticele cu adevarat bio au liste scurte de ingrediente 100% naturale. Daca aveti nelamuriri in privinta oricarui ingredient de pe lista este important sa va informati inainte de a cumpara deoarece multi producatori de cosmetice obisnuite au obiceiul de a ascunde ingrediente periculoase in spatele denumirilor stiintifice.

Cosmeticele bio nu au miros puternic, iar lista acestora de ingrediente este intotdeauna clara si usor de inteles. Bioportal va sfatuieste sa cumparati produsul doar dupa ce ati analizat cu atentie lista de ingrediente si v-ati asigurat ca nu contine nici un compus periculos sau la care sunteti alergici.

Pin It on Pinterest

Share This