Sursa foto: https://pixabay.com/ro/dezintoxicare-detoxifia-dieta-1995433/

Odata ce am inceput sa fim atenti la ingredientele din compozitia alimentelor, cosmeticelor sau produselor de curatenie pe care le folosim, ar trebui sa ne preocupe si materialele din care sunt fabricate electrocasnicele. Un obiect des folosit in bucatarie este storcatorul de fructe si legume si trebuie sa fim atenti la calitatea acestuia, tocmai pentru ca a devenit un obiect indispensabil din viata noastra.

Slaba calitate a unui storcator consta in primul rand in cantitatea de suc pe care o rezulta acesta. Un storcator care dintr-o cantitate mare de fructe sau legume produce putin suc, e clar ca are probleme de functionare si ca se pierde foarte mult din coaja sau pulpa, care ulterior nu mai poate fi folosita si va ajunge la cosul de gunoi. In plus, majoritatea storcatoarelor din comert se supraincalzesc si pot provoca pene de curent, electrocutarea celui care le foloseste sau functionarea necorespunzatoare in cazul in care aparatul nu a fost asamblat cum trebuie sau nu a fost inchis corespunzator.

Este foarte important sa ne gandim si la siguranta pe care ne-o ofera un storcator de fructe si legume, pentru ca folosirea lui ulterioara sa nu provoace incidente nedorite.

Spre deosebire de storcatoarele din comert, Angel Juicer este considerat cel mai sigur pentru utilizare, datorita celor 6 sisteme de prevenire a accidentelor si a deteriorarii aparatului:

  1. Detine un sistem de oprire automata in cazul in care se supraincalzeste aparatul.
  2. Are un sistem automat de oprire in cazul in care axele canelate se deplaseaza la o distanta mai mare de 2 cm de corpul motorului, dar si pentru situatiile in care clema de siguranta a storcatorului nu a fost inchisa corespunzator.
  3. Exista un limitator de transmisie al cuplului de la motor la axul canelat, care previne functionarea in suprasarcina.
  4. Panoul de comanda este hidroizolat si previne electrocutarea.
  5. Piesele nu se pot arde in cazul unei supratensiuni datorita sigurantelor fuzibile.
  6. Prezinta elemente de protectie pentru a evita introducerea degetelor in aparat.

Pin It on Pinterest

Share This