Cand spunem desert, gandul ne fuge catre ceva cu ciocolata, prajituri complicate cu creme si glazuri, placinte dificil de facut si destul de indigeste. In niciun caz nu ne va duce la preparate delicate, usor de gatit si de tolerat, fara zahar sau alte minunatii pe  care le gasim in produsele din cofetarii sau magazine alimentare.

Ca sa nu bat prea mult pasul pe loc, o sa va descriu astazi desertul pe care il fac intotdeauna cand lucrez cu copiii. El poate sta si in loc de mic dejun si de gustare fara probleme, deoarece este hranitor, consistent (tine de foame) si usor de realizat la orice ora. Nu mai spun ca il pot face copiii singuri-singurei.

Pentru o portie aveti nevoie de urmatoarele:

  • 100 de grame de iaurt de 3,5% grasime
  • 2 linguri de fulgi de ovaz
  • Scortisoara dupa gust
  • 1 lingurita de miere
  • 5 feliute de banana si 3-4 bucati de zmeura (imaginatia si sezonul dicteaza insa felul fructelor pe care le vom folosi la conceperea acestui desert; de la kiwi la capsune, portocale sau ananas, afine sau pere, cerul este limita).

Cum preparam?

Frumos, pe straturi, ca sa ne faca placere si vizual si olfactiv. Punem un strat de iaurt, apoi o lingura de ovaz, inca un strat de iaurt, inca o lingura de ovaz si al treilea si ultimul de iaurt. Deasupra punem fructele, mierea si scortisoara. Bineinteles ca putem intercala fructe si printe straturi. Si desigur ca in loc de fulgi simpli de ovaz putem folosi granola dupa reteta de aici.

Daca aveti putintica rabdare, amestecati putin ingredientele si lasati sa se aseze gusturile si aromele intre ele. Daca nu, asta este, savurati-l cum va placeJ.

La cat mai multe deserturi simple!

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This