Mierea de Manuka este unul dintre cele mai cunoscute superalimente din intreaga lume. Superalimentele sunt acele alimente cu proprietati nutritive exceptionale care au, de asemenea, o multitudine de beneficii pentru organismul uman. Spre deosebire de alimentele obisnuite, cele din categoria superalimentelor, cum ar fi mierea de Manuka, fructele goji sau spirulina, contin de zeci ori sute de ori mai multe vitamine, enzime, minerale, antioxidanti si aminoacizi. Prin urmare, este important sa incercam sa introducem in alimentatia noastra cat mai multe astfel de superalimente, daca vrem sa avem un ten mai sanatos, un sistem imunitar mai rezistent si o stare psihica mai buna.

Daca obisnuiesti sa consumi din cand in cand miere de Manuka, noi iti recomandam sa incerci sa o introduci mai des in alimentatie, pentru ca, astfel, vei putea sa te bucuri cu adevarat de toate beneficiile sale asupra organsimului tau. Mierea de Manuka nu doar ca este considerata cel mai puternic antibiotic natural, datorita vitaminelor si enzimelor pe care le contine, ci contribuie activ si la scaderea colesterolului rau din organism. De asemenea, mierea de Manuka imbunatateste sanatatea orala, lupta cu aciditatea din stomac si combate refluxul gastric. In plus, mierea de Manuka reduce inflamatiile si durerile cauzate de arsuri. Mai mult, mierea de Manuka ajuta la intarirea sistemului imunitar si previne aparitia acneei.

Descopera, in continuare, cateva idei care te vor ajuta sa introduci mai multa miere de Manuka in alimentatia ta.

Mananca direct din borcan

Cand ai pofta de ceva dulce sau cand simti ca te doare gatul, ia o lingurita de miere de Manuka direct din borcan.

Adaug-o in ceaiuri sau limonade

Ceaiurile si limonadele se potrivesc de minune cu mierea de Manuka. Un ceai cald cu ghimbir si miere de Manuka este perfect pentru zilele friguroase de toamna sau iarna, deoarece tine gripa departe de noi, incalzeste corpul si desfunda nasul. Pe de alta parte, limonada este o varianta foarte buna daca vrei sa te racoresti si iti o portie de vitamine. Combina suc de lamaie, suc de lime, apa, ghimbir ras si o lingurita de miere de Manuka si vei obtine o limonada nemaipomenita.

Pune-o in sosuri

Daca iti place sa gatesti, alege sa introduci mierea de Manuka in componenta sosurilor pe care le folosesti la salate sau la alte tipuri de preparate.

Pin It on Pinterest

Share This