Sursa foto: https://pixabay.com/ro/

Doza adecvata a uleiului de borago depinde de antecedentele medicale si de motivul pentru care este folosit. Uleiul este adaugat uneori la formulele fortificate pentru sugari, pentru a le furniza acizi grasi esentiali pentru crestere.

In majoritatea cazurilor, pentru adultii sanatosi, doza normala porneste de la 500 miligrame la 3 grame administrate o data/zi. Pentru pacientii care spera sa amelioreze inflamatia si durerile cu care se confrunta, cum este cazul artritei reumatoide, o doza mai mare de pana la 3 grame este, de obicei, cea mai eficienta. Pentru oricine este incepator in consumul de ulei de borago si de suplimente GLA, o doza mai mica de aproximativ 500 de miligrame este potrivita pentru inceput.

Uleiul de borago este deseori utilizat impreuna cu suplimentele de ulei de luminita noptii, pentru a creste in continuare efectele antiinflamatoare si reducerea durerii, astfel incat acestea ar putea fi vandute impreuna, ca un supliment comun. Rezultatele pot dura de la cateva saptamani pana la cateva luni, pentru efecte maxime, iar unii oameni au nevoie de pana la 6 luni de tratament pentru ca beneficiile de reducere a dureri din uleiul de borago sa fie vizibile.

Atunci cand cumparati ulei de borago sau suplimente GLA, cautati mereu un brand de inalta calitate, care sa fie organic si certificat. Unele marci garanteaza rezultate maxime si sunt testate si verificate de o terta parte. Este, de asemenea, o idee buna sa cumparati capsule care sunt ambalate in recipiente rezistente si ferite de lumina si sa le pastrati in locuri uscate si intunecate, deoarece uleiul poate fi afectat de caldura si de lumina UV.

Interactiunile si efectele secundare ale uleiului de borago

Desi se considera a fi in general sigur pentru utilizarea interna si locala, uleiul de borago are unele interactiuni si efecte secundare de care trebuie sa fim constienti. Unii oameni se confrunta cu probleme digestive atunci cand consuma ulei de borago, in special in doze mari, inclusiv cu scaun moale, diaree, rahitism sau balonare.

Exista, de asemenea, o dezbatere daca anumiti constituenti aflati in borago pot fi daunatori ficatului. In trecut, un procent mic de oameni care au consumat ulei de borago au experimentat toxicitate si toti producatorii sunt acum obligati sa vanda ulei „fara PA hepatotoxic”, pentru a evita urmele mici de substante cancerigene.

Femeile insarcinate nu ar trebui sa consume ulei de boragoi, datorita potentialului sau de a da energie. Uleiul de borago are, de asemenea, capacitatea de a actiona ca un diluat sanguin, deci nu este potrivit pentru cineva care ia medicamente cum ar fi aspirina. In plus, daca v-ati confruntat cu convulsii in trecut, este important sa discutati cu medicul inainte de a incepe sa folositi uleiul de borago, deoarece acesta poate interactiona cu medicamentele convulsive.

Pin It on Pinterest

Share This