Sursa foto: http://blog.oficinalalimentos.com.br/2

Exista multe diete, fiecare cu avantaje si dezavantaje – unele dintre ele sunt sanatoase si va pot ajuta sa pierdeti in greutate, in timp ce altele va pot afecta buna functionare a organismului. Mai exista si problema pastilelor si serurilor nesanatoase pentru pierderea in greutate, care nu sunt dintre cele mai recomandate.

Oamenii de stiinta au descoperit recent ca puteti folosi otetul din cidru de mere pentru a pierde in greutate. Aceasta noua tendinta a devenit populara deoarece otetul din cidru de mere actioneaza in mod clar. Aceasta va poate ajuta sa pierdeti in greutate treptat si fara efecte secundare, dupa care va puteti mentine greutatea sub control. Cu toate acestea, nu functioneaza ca o bagheta magica – va ajuta sa pierdeti in greutate, dar nu foarte mult. Cu toata acestea, daca sunteti perseverenti, va distruge celulele grase si va ajuta sa pierdeti mai mult in greutate.

Cum functioneaza otetul din cidru de mere?

Otetul din cidru de mere este bogat in acid acetic, care impiedica acumularea de grasimi. Consumul zilnic va poate ajuta sa pierdeti in greutate si sa reduceti dimensiunea taliei cu eficienta, iar acest lucru a fost confirmat intr-o cercetare stiintifica din 2009. Dupa studiu, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca acidul acetic a fost responsabil pentru pierderea in greutate pe care au experimentat-o participantii. Cu toate acestea, ei au remarcat, de asemenea, ca functioneaza doar in combinatie cu o dieta sanatoasa si cu excercitii fizice.

Otetul din cidru de mere este produs din mere, un fruct bogat intr-o fibra numita pectina, care va poate face sa simtiti o stare de satietate. Conform studiilor, otetul din cidru de mere este mai eficient in procesul de scadere in greutate datorita prezentei acidului acetic. Acest compus poate stimula scaderea in greutate si ajuta la digestia proteinelor, blocuri pentru hormonii de crestere. Acesti hormoni sunt vitali pentru defalcarea celulelor adipoase, prin cresterea numarului de acizi din stomac inaintea meselor, crescand cantitatea de proteine din organism, ceea ce va duce la arderea mai multor grasimi.

Acesta este motivul pentru care expertii recomanda sa beti putin otet din cidru de mere inainte de masa. Aceasta poate stimula digestia si poate reduce timpul de depunere a grasimilor in tractul digestiv, ceea ce reduce riscul acumularii de grasime.

Otetul din cidru de mere si fierul

Fierul este un mineral aflat in legatura directa cu pierderea in greutate. In esenta, fierul este ca o scanteie pentru combustibilul din organism. Acizii aflati in otetul din cidru de mere pot elibera fier in sange si il pot pune la dispozitie pentru hemoglobina, o metaloproteina importanta. Hemoglobina transporta oxigen in intregul sange, important pentru nivelul nostru de energie.

Otetul din cidru de mere este, de asemenea, un stimulent important pentru gust si un ingredient de baza al multor feluri de salata.

Va ajuta sa apreciati mancarea

Daca gusturile fiecaruia functioneaza asa cum trebuie, va puteti bucura de aromele complexe ale alimentelor, cum ar fi fructele, legumele si cerealele, cu toate acestea, atunci cand functia lor este afectata, nu va puteti bucura de alimentele sanatoase. Din fericire, otetul din cidru de mere va poate ajuta in aceasta situatie.

Merele sunt o sursa excelenta de potasiu, care poate echilibra nivelurile de sodiu din organism. Prea mult sodiu stimuleaza pofta de alimente grase, motiv pentru care ar trebui sa consumati sare cu prudenta.

Cum putem folosi otetul din cidru de mere pentru a pierde in greutate

Ingrediente

  • 1-2 lingurite otet din cidru de mere
  • 1 pahar cu apa

Mod de preparare: adaugati otetul peste apa. Beti acest amestec de 3 ori pe zi, inainte de mesele principale ale zilei pentru rezultate optime. Pentru cele mai bune rezultate, puteti incerca provocarea de 30 de zile, care va ajuta sa pierdeti mult in greutate.

Pin It on Pinterest

Share This