Meditatia este una dintre cele mai promovate practici de relaxare si recapatare a energiei si echilibrului emotional din zilele noastre. A devenit atat de utilizata de cei mai multi oameni tocmai pentru ca este foarte accesibila si consta doar in a fi in prezent si constient de tine insuti.

 

Pentru a putea medita este necesar sa ai un spatiu propice care sa iti induca starea de liniste si calm. De aceea, e indicat sa iti amenajezi un loc in propria casa, unde sa te retragi zilnic pentru meditatie.

 

Cum iti amenajezi spatiul pentru meditatie?

 

  • Spatiul si amenajarea

 

Alege camera din casa care este cea mai putina afectata de zgomotele din locuinta sau din afara. E important ca in timpul meditatiei sa beneficiezi de liniste si relaxare. Totodata camera nu trebuie sa fie incarcata cu mobilier, iar peretii sa fie varuiti in nuante cat mai lejere, aerisite, care sa te ajute sa te simti comod (verde sau bleu).

Cand vine vorba de aranjament, ai in vedere sa iti aduci acele lucruri care iti asigura atmosfera perfecta pentru meditatie. Spre exemplu, poti opta pentru un scaun pe care sa realizezi aceasta practica, mentinandu-ti totodata spatele complet drept. Pentru mai mult confort, alege in schimb o perna si stai in pozitia lotusului pe podea. Indiferent de alegerea pe care o faci, e important sa beneficiezi de o stare de completa relaxare.

Poti adauga si o masa, in fata scaunului sau a pernei pe care vei medita. Aici poti aseza diverse obiecte care vor crea mediul propice unui moment intens de pace cu tine si mediul inconjurator.

 

  • Atmosfera

 

Atmosfera poate fi creata cu ajutorul luminii, muzicii, parfumului si decoratiunilor. Toate acestea au rolul de a-ti incanta simturile si de a iti relaxa corpul si mintea. Opteaza pentru o lampa electrica din sare care sa iti creeze o lumina difuza, speciala pentru camera de meditatie si cateva lumanarele parfumate. Alege un ulei cu esenta de Ylang Ylang sau tamaie pe care sa il dizolvi intr-un bol cu apa care sa iti bucure simturile si spiritul.

In functie de cum te simti mai confortabil, poti adauga si o muzica de fundal special pentru meditatie sau sunete care le imita pe cele din natura (freamatul frunzelor, ploaia, cantecul pasarilor sau chiar valurile marii).

 

Astfel, tine cont de faptul ca spatiul de meditatie trebuie sa fie amenajat exact cum iti doresti si cum te simti cel mai comod. Important este ca atmosfera creata sa te ajute sa iti restabilesti linistea interioara si sa te eliberezi de toate energiile negative.

Pin It on Pinterest

Share This