Sursa foto: https://teknutrition.com

Multi americani se confrunta cu deficitul de magneziu, care poate duce la hipertensiune arteriala, anxietate si probleme cardiace. Majoritatea oamenilor stiu despre importanta calciului si a vitaminei D, dar foarte multi se confrunta cu deficitul de magneziu. Medicii spun ca rezulta din cresterea prevalentei alimentelor procesate in dietele noastre. Lipsa de magneziu – care ajuta la reglarea activitatii a peste 300 de enzime din organism – poate contribui la aparitia hipertensiunii arteriale, hiperactivitatii, problemelor cardiace si a altor probleme de sanatate.

„Sa traiesti fara nivelurile adecvate de magneziu este ca si cum ai incerca sa conduci o masina oprita”, spune dr. Christiane Northrup, autorul mai multor carti bestseller din New York Times, cum ar fi Intelegerea menopauzei si corpul femeilor si Intelegerea femeilor.

Deficitele de magneziu provoaca mai mult de 90% din toate cazurile de hipertensiune arteriala la adulti, spune Natasha Campbell-McBride, fondatorul Clinicii de Nutritie Cambridge din Anglia si autor al bestsellerului internationala Gut and Pshychology Syndrome, precum si Put your heart in your mouth, spune Campbell-McBrid. Dar deficitul de magneziu este foarte raspandit deoarece populatia consuma foarte multi carbohidrati

Medicii ofera si unele sugestii pentru a creste nivelul de magneziu din organism:

  • Consumati alimente care sunt surse bune de magneziu, cum ar fi legumele verzi, nucile si semintele.
  • Adresati-va medicului daca doriti sa luati suplimente de magneziu.
  • Faceti baie cu sare Epsom, care este de fapt sulfat de magneziu.

„Sarea Epsom este absorbita prin piele si ajuta la reumplerea rezervelor de magneziu din organism”, spune dr. Northrup. „Acest tratament poate include si o baie relaxanta in care sa puneti sare Epsom.”

Magneziul si sulfatul din sarea Epsom ajuta la detoxifierea organismului, spune dr Campbell-McBride. Ea recomanda adaugarea unei jumatati de sare Epsom la o baie, in care sa stati cel putin 30 de minute in fiecare zi.

„Daca baile sunt facute in mod regulat, ele pot fi destul de eficiente”, spune dr. Campbell-McBride.

Aceasta recomanda baile cu sare Epsom pentru oricine se confrunta cu tensiunea arteriala ridicata, dar apa sa nu fie fierbinte.

Important: Consiliul Epsom Salt recomanda pentru uz uman numai sarea Epsom cu denumirea USP.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This