Sursa foto: https://pixabay.com/ro/

Acum ca sunteti constienti de calitatile si beneficiile uluitoare ale spirulinei pentru sanatate, probabil ca va intrebati cum se consuma si in ce cantitati. Desi nu exista o limita stabilita, va prezentam cateva sugestii.

Dozajul recomandat

Putina in fiecare zi! Este sanatoasa si este recomandata de multi experti pentru consumul zilnic. Incepeti cu o lingurita de spirulina sau 2 comprimate in fiecare zi, iar daca nu apar efecte secundare negative, puteti incerca sa mariti doza.

Amintiti-va ca spirulina este o hrana completa, nu doar un supliment de vitamine. Nu puteti consuma nici prea multa, dar nici prea putina. Cu toate acestea, la fel ca orice alt aliment, ar fi indicat sa nu consumati foarte multa. In mod similar, nu ati vrea sa mancati prea multi morcovi, dar nu consumati atat de multi incat sa vi se faca rau.

O metoda de consum a spirulinei poate fi intr-un smoothie. Cele mai multe recomanda adaugarea de 1 lingurita sau 1 lingura de spirulina. Daca beti in fiecare dimineata un smoothie, veti consuma mai usor intre 1 lingurita si 1 lingura de spirulina pe zi.

Un expert in sanatate, Karyn Calabrese, recomanda consumul de aproximativ 1 lingura de spirulina amestecata cu apa in fiecare zi.

Dupa cum puteti vedea, din pacate, nu exista o doza stabilita pentru a obtine beneficiile maxime ale spirulinei. Ar trebui sa consumati diferite cantitati si sa vedeti care functioneaza cel mai bine pentru fiecare. Puteti consuma 1-2 lingurite pe zi, dar daca doriti un regim de detoxifiere sau stimularea sanatatii, puteti consuma pana la 1 lingura de spirulina.

Pin It on Pinterest

Share This