Ginkgo Biloba a fost descoperita in urma cu aproape 300 milioane de ani, fiind cea mai veche specie de arbori existenta pe Pamant. Extractul de Ginkgo Biloba are beneficii dovedite asupra persoanelor varstnice. Aceasta planta actioneaza asupra imbunatatirii memoriei si a concentrarii. Totodata, s-a demonstrat ca ajuta la imbunatatirea vederii la distanta, tratarea depresiei la oamenii batrani, reducerea durerilor de cap si a efectelor sinuzitei.

 

Cele 5 beneficii ale Ginkgo Biloba

 

  • Reduce afectiunile retinei

 

Are proprietati antioxidante care contribuie la buna functionare a sistemului nervos prin imbunatatirea circulatiei sangelui din organism catre creier. Este cunoscut, de asemenea, pentru capacitatea sa de a reduce vascozitatea sangelui si implicit, pentru reducerea riscului de pierdere a auzului datorat fluxului scazut de sange.

 

  • Are proprietati vindecatoare

 

Studiile efectuate au demonstrat faptul ca frunzele de Ginkgo Biloba au efecte terapeutice in cazul afectiunilor precum: Alzheimer, scleroza cerebrala, senilitate, dementa, depresie, menopauza, afectiuni vasculare, sindromul Raynaud.

Contribuie la buna circulatie a sangelui inspre maini si picioare si stimuleaza functionarea normala a creierului, reducand totodata pierderile de memorie pe termen scurt.

 

  • Trateaza depresia

 

Pacientii care au probleme cu insuficienta vasculara au sesizat o imbunatatire a starii odata cu administrarea de Ginkgo Biloba. Acest fapt a dus la o crestere a interesului pentru utilizarea sa ca tratament pentru depresie, in special la persoanele varstnice.

 

  • Previne aparitia Alzheimer-ului

 

Imbunatatirea circulatiei sangelui, in special spre creier, va contribui la imbunatatirea memoriei, protejand functionarea psihicului, chiar si pentru persoanele cu Alzheimer. Oamenii de stiinta au observat faptul ca Alzheimer este provocat de pierderea de celule nervoase din creier, mai ales in zonele care controleaza memoria si gandirea. Totodata, s-a constatat ca antioxidantii impiedica distrugerea nervilor prin amplificarea circuitului sangvin si dilatarea vasculara.

 

  • Are proprietati antioxidante

 

Desi oxigenul este esential pentru viata, poate avea efecte adverse asupra organismului tau. Moleculele de oxigen instabile sunt create de corp in momentul unei caderi ca raspuns la factorii externi si poluanti. Aceste molecule instabile, numite si radicali liberi, pot afecta celulele si structurile celulalare. Daca materialul genetic din celule este distrus si nereparat, acesta se va transmite celorlalte noi celule, ducand la aparitia cancerului si a altor probleme de sanatate. Ceaiul Gingko Biloba actioneaza ca un antioxidant, combate radicalii liberi si repara moleculele distruse. De asemenea, antioxidantii intarzie aparitia procesului de imbatranire.

 

Opteaza pentru suplimentele cu Ginkgo Biloba pentru imbunatatirea sanatatii tale si prevenirea aparitiei diverselor afectiuni. Tine cont de faptul ca aceasta planta nu se adreseaza femeilor insarcinate, celor care alapteaza sau nou-nascutilor.

Pin It on Pinterest

Share This