Sursa foto: https://pixabay.com/ro/

Deficientele de magneziu pot contribui la tulburarile de somn, sindromul premenstrual si la migrenele hormonale.

Femeile au nevoie de magneziu pentru a le ajuta la combaterea conditiilor comune de sanatate, cum ar fi sindromul premenstrual, migrenele hormonale, anxietate si depresie, spune autorul Super Woman RX, Dr. Tasneem Bahtia, care a servit ca expert medical pentru CNN Headline News.

Magneziul este cel mai frecvent deficit de micronutrienti, spune dr. Taz, care recomanda mai multe modalitati de a creste nivelul de magneziu, inclusiv consumul de alimente bogate in magneziu, cum ar fi legumele cu frunze, migdalele si ciocolata neagra. Ea sugereaza, de asemenea, consumul unui supliment de magneziu sau baia cu sare Epsom, care este un sulfat de magneziu.

„Sarea Epsom a fost folosita de secole pentru mai multe proprietati de vindecare”, a spus dr Taz. „Magneziul si sulfatul joaca un rol esential in reducerea inflamatiilor, in eliminarea toxinelor si in promovarea absorbtiei nutrientilor.”

Magneziul este un micronutrient esential pentru caile hormonale. Ca urmare, deficitul de magneziu ar putea contribui la mai multe conditii de sanatate ale femeilor, printre care si endometrioza, sindromul ovarului polichistic si migrena hormonala.

„Toate acestea sunt conditiile unui metabolism slab al hormonilor, ceea ce inseamna ca hormonii precum estrogenul, nu functioneaza corect, permitand metabolitilor sa se dezvolte, creand o conditie de dominare a estrogenilor”, a spus dr. Taz. Dupa ce incepeti sa folositi magneziu, hormonii incep sa se deplaseze pe calea buna, jucand un rol clar in dezvoltarea acestor dezechilibre hormonale.

Un expert in sanatatea femeilor, pierdere in greutate si nutritie, dr. Taz a lansat recent o carte intitulata The Super Woman RX: deblocati secretele pentru sanatatea durabila, greutatea, energia si pasiunea dumneavoastra cu planurile doctorului Taz. Desi inspirata din medicina conventionala, medicina chineza si ayurveda, dr. Taz contureaza 5 planuri prescriptive bazate pe tipul medical unic al femeii, care ajuta la eliminarea grasimilor, scaderea anxietatii si a depresiei, intinerirea pielii si reducerea sindromului premenstrual.

Pacientii sunt adesea suprinsi atunci cand suplimentele de magneziu par sa vindece o tulburare de somn, sindromul premenstrual sau constipatia. O doza mica, ieftina, poate avea un efect profund asupra unui numar larg de probleme.

Magneziul joaca, de asemenea, un rol in reglementarea neurotransmitatorilor, spune dr. Taz, astfel incat deficienta de magneziu poate aduce nopti de neliniste, picioare grele, anxietate, ADHD si depresie.

Dr. Taz recomanda sa discutati cu medicul si sa verificati cantitatea de magneziu pe care o consumati, pentru a determina ce suplimente si ce doze de magneziu sunt cele mai potrivite pentru fiecare.

 

Pin It on Pinterest

Share This