Fosa septica este una dintre cele mai importante componente ale sistemului de colectare si drenare a apelor menajere. Prin urmare, daca locuiesti intr-o casa prevazuta cu o fosa septica, iata opt sfaturi pe care ar fi bine sa le urmezi ca sa nu ai parte de mirosuri urate sau inudatii la tine in locuinta.

 

Cheama vidanja

 

Apeleaza la un serviciu profesionist de vidanjare dupa fiecare 2-3 ani de utilizare a fosei septice. In cazul in care fosa ta nu functioneaza cum trebuie, o sa fie nevoie sa chemi vidanja mai des, ceea ce se traduce in cheltuieli suplimentare pentru tine.

 

Apeleaza la un instalator

 

Specialistii recomanda sa apelezi la un instalator o data pe an, care sa se asigure ca toate elementele sistemului de colectare si drenare a apelor menajare functioneaza asa cum ar trebui.

 

Tine evidenta lucrarilor

 

Trece intr-un tabel toate activitatile care vizeaza direct fosa septica din gospodaria ta, indiferent ca este vorba de o inspectie periodica, de o reparatie sau de o interventie a vidanjei.

 

Evita sa pui greutate

 

Evita sa conduci cu masini grele pe terenul sub care se afla amplasata fosa septica, deoarece risti sa afecteze, total sau partial, sistemul de colectare si drenare a apelor menajare. De asemenea, din acelasi motiv nu ar trebui nici sa parchezi in zona in care se gaseste fosa septica.

 

Respecta distanta fata de sursa de apa

 

Fosa septica ar trebui amplasata la o distanta suficient de mare de sursele de apa potabila din gospodarie.

 

Foloseste bioactivatorii

 

Bioactivatorii reprezinta cea mai buna solutie pentru intretinea unei fose septice. Bioactivatorii pentru fose septice sunt compusi din tulpini bacteriene, enzime si nutrienti, care descompun materia organica. Bioactivatorii elimina mirosurile neplacute si preintampina aparitia lor, contribuie la formarea unui ecosistem stabil si nu ataca tuburile de scurgere. Bioactivatorii se folosesc periodic, pentru o eficienta garantata. Exista atat bioactivatori lichizi, cat si bioactivatori solizi

 

Nu utiliza tratamente chimice

 

Nu folosi aditivi chimici pentru desfundarea tevilor si pentru inlaturarea depunerilor de grasime si ulei. Aditivii chimici contin substante care pot cauza probleme grave sistemului de colectare si drenare a apelor menajare. O astfel de substanta este acidul sulfuric, un puternic coroziv.

 

Nu consuma apa in exces

 

O fosa septica poate sa preia doar o anumita cantitate de apa dintr-o data. Asadar, daca folosesti prea multa apa, risti sa strici tot sistemul de canalizare. Totodata, un consum ridicat de apa presupune ca o sa apelezi mai des la serviciile de vidanjare.

Pin It on Pinterest

Share This