Pastele fara gluten sunt o alternativa indicata celor care sufera de intoleranta la gluten, dar pot fi foarte bine alese intr-un meniu diversificat si sanatos de catre orice persoana.

Pentru live cooking-ul de vineri din showroom-ul Bioportal.ro, Isabela Spataru a ales sa foloseasca la recomandarea mea pastele din orez integral de la Amisa. Apreciez pastele din cereala integrala mai mult decat pe cele albe, rafinate, deoarece vin cu un aport de fibre suplimentar (benefic digestiei si mentinerii constante a glicemiei), dar si pentru ca personal cred ca sunt si mai gustoase.

Isabela a facut ca gatitul acestor paste sa para cel mai usor lucru din lume, iar rezultatul a fost unul delicios.

Pentru aceasta reteta am folosit urmatoarele produse (majoritatea de la Bioportal.ro):

– 1 ceapa mica
– 2 catei de usturoi
– 1/2 legatura de busuioc
– 2 vinete
– 4 linguri ulei de masline (Bioportal)
– 400 g rosii cuburi
– 500 g paste scurte
– 80 g ricotta

Prepararea decurge cam asa:

  1. Decojiti ceapa si usturoiul. Le taiati fin. Alegeti frunzele de busuioc. Betele le tocati marunt.
    Taiati vinetele in felii de 2 cm grosime.
    2. Incalziti 3 linguri de ulei de masline si inabusiti ceapa, usturoiul si betele de la busuioc, timp de 7 minute.
    3. Adaugati rosiile, asezonati bine cu sare si lasati la foc mediu sa fiarba. Aproximativ 20 de minute.
    4. Intre timp, frigeti feliile de vinete in uleiul ramas, apoi le aruncati in sosul de rosii, impreuna cu cateva frunze de busuioc.
    5. Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet, le scurgeti si le aruncati in sos.
    6. Asezati pastele in farfurii, adaugati bucati de ricotta deasupra si frunze de busuioc.

 

Dumneavoastra puteti folosi acasa si alte tipuri de paste, recomandarea Isabelei este sa folositi paste scurte, iar a mea, paste integraleJ. Puteti de asemenea sa folositi parmezan in loc de ricotta.

 

Pofta buna!

 

Pin It on Pinterest

Share This