Sursa foto: https://pixabay.com/ro/mic-dejun-s%C4%83n%C4%83tos-humus-r%C4%83sp%C3%A2ndire-1804457/
Cand sunt mici, copiii invata gustul fiecarui aliment in parte. Odata cu inceperea diversificarii, ei descopera treptat gusturi si arome felurite si tot din aceasta perioada ei vor incepe sa aiba afinitati in ceea ce priveste alimentele. Fireste, ca si gusturile unui adult, acestea se vor mai schimba in timp. Spre exemplu, ce ii place astazi unui bebelus, culinar vorbind, poate fi refuzat peste cateva zile. Tine insa de noi sa atragem copiii spre alimente si mai mult decat atat, este in puterea noastra sa ii educam sa manance sanatos. Crearea unui meniu si a unui program de masa pote fi solutia excelenta, drept pentru care aducem in discutie patru idei de mic dejun delicios pentru micutii nostri.
Lapte, unt si miere de Manuka. Beneficiile mierii sunt deja binecunoscute si tocmai de aceea este indicat sa o introducem in alimentatia celor mici. Combinatia de lapte cu paine, unt si miere este una dintre cele mai potrivite, mai ales daca vorbim despre cea mai importanta masa a zilei. Practic, acest tip de mic dejun ii va oferi celui mic o masa generoasa in substante nutritive si energia necesara pentru cat mai multa joaca pe parcursul zilei. O gustare formata din fructe, oferita dupa micul dejun, il va ajuta pe cel mic sa descopere lumea prin gust si sa se poata bucura de o alimentatie corecta si sanatoasa.
Omleta cu legume. Copiii au un dar al lor de a refuza legumele. De aceea, noi va trebui se le prezentam acestora legumele in combinatii cat mai apetisante, iar una dintre acestea este…omleta. Desi pare banala, o omleta poate fi realizata in mai multe moduri. Ii poti adauga rosii, ardei gras sau ardei capia, ceapa verde, branza si chiar marar. Combinatia de arome va fi nemaipomenita si in mod cert va fi pe gustul micutului tau. Accesorizeaza cu feliute de castravete proaspat, iar micul dejun va fi unul divin.
Paine prajita cu pate Bio. Painea prajita, pe langa faptul ca are o aroma grozava, ofera si un plus de nutrienti. Un gust mai bun al painii merge foarte bine cu gustul inconfundabil de pate. Pentru a nu fi nevoit sa apelezi la resurse din comert, poti face singur pate, rezultatul fiind de fapt un produs homemade, sanatos si sigur, de care sa se poata bucura si micutul tau. Vei gasi pe internet nenumarate retete care sa te ajute in demersul tau, astfel incat tu sa ai multumirea de a fi realizat un produs natural si sigur si mai ales gustos, din care toata familia sa se poata infrupta cu nesat.
Sandwich-uri diverse, cu alimente alese. Ce poate fi mai bun decat o gustare de dimineata cu putina carne, legume si cascaval? Iata reteta succesului, mai ales daca vrei sa eviti alternativele de tip fast food. Poti sa creezi singur, in casa, combinatii din cele mai diverse, in care sa incluzi alimente naturale si legume care sa dea un plus de savoare preparatelor tale. Cascavalul, rosiile si varza nu ar trebui sa lipseasca. Iar idei de decorare sunt nenumarate, limita fiind de fapt doar imaginatia noastra.
Alimentatia, mai ales in cazul copiilor, este foarte importanta. Ea trebuie sa contina acele substante nutritive care sa ii ajute pe acestia in perioadele lor de formare. Pe grupe de alimente, este bine sa verificam ce anume le este necesar, astfel incat sa le putem oferi acestora exact ceea ce le trebuie pentru o dezvoltarea armonioasa. Mierea, lactatele si pestele nu ar trebui sa lipseasca, ci ar trebui sa se imbine armonios cu fructele si legumele combinate in retete minunate astfel incat placerea de a manca sanatos sa primeze.