Sursa foto: https://pixabay.com/ro/casa-de-vacanta-casa-de-var%C4%83-home-177401/

Folosirea bioactivatorilor pentru fosa septica este un prim pas pentru ingrijirea corespunzatoare a locuintei, iar ca o completare a acestui proces, ar trebui sa renuntam la produsele conventionale care contin substante chimice si care ajunse in fosa septica, afecteaza buna functionare a acesteia. In primul rand ar trebui sa le inlocuim cu cele ecologice, care nu contin substante chimice.

In cele mai multe cazuri, bacteriile prezente in fosele septice, fie ele naturale sau introduse prin intermediul bioactivatorilor, sunt ucise de substantele chimice prezente in produsele conventionale pentru curatarea locuintei sau in cosmetice. Sunt distruse prin doze mari de inalbitori, detergenti sau substante de curatare a instalatiilor. In plus, sunt considerate toxice pentru bacteriile din fosa septica, inclusiv detergentul de vase sau insecticidele conventionale, sapunul de maini, gelul de dus, samponul, pasta de dinti s.a.m.d. Acestea pot distruge bacteriile sau le pot stopa capacitatea de a descompune deseurile. In plus, odata distruse bacteriile din fosa septica, procesul de descompunere nu se va putea realiza corespunzator si va fi nevoie de o vidanjare mai deasa, ceea ce creste costurile de intretinere a unei fose septice.

Alternativa ideala pentru protejarea fosei septice si pentru sustinerea procesului de descompunere a deseurilor, o reprezinta folosirea produselor de curatenie ecologica si a cosmeticelor ecologice. Datorita compusilor inofensivi, acestea sunt produsele complementare ideale pentru bioactivatori. Pot ajunge in fosa septica fara sa modifice in vreun fel actiunea microorganismelor, iar descompunerea acestora este mult mai rapida. Fiind produse vegane, sunt realizate exclusiv din plante si nu contin aditivi sau substante chimice.

In viziunea majoritatii, conceptul de Bio sau Ecologic este egal cu preturi mari, dar produsele ecologice nu sunt mai scumpe decat cele conventionale. Se gasesc atat la preturi accesibile, cat si in variante putin mai scumpe, dar asta se intampla si in cazul produselor conventionale. Puteti renunta definitiv la toate acele produse conventionale, care sunt si toxice in acelasi timp mediului inconjurator, omului, dar si fosei septice si sa alegeti sa traiti mai sanatos, la preturi accesibile.

De la produse pentru curatenia intregii case, detergenti de vase sau de haine, inalbitori, cosmetice, solutii pentru instalatii, insecticide si pesticide, toate se gasesc in varianta ecologica sau naturala si sustin buna functionare a intregului ecosistem. Casa, mediul inconjurator si omul nu au de suferit in urma folosirii produselor ecologice.

Pin It on Pinterest

Share This