Ordinea si curatenia  sunt cateva dintre caracteristicile unui stil de viata sanatos pentru tine si pentru familia ta. Iar una dintre sursele de dezordine din casele adultilor cu copii este reprezentata, cel mai probabil, de camera sau camerelor celor mici, din cauza numeroaselor jucarii care, de multe ori, sunt aruncat peste tot. Daca nu stii cum sa aranjezi si sa sortezi jucariile copilului tau, noi te ajutam cu cateva sugestii extrem de utile.

 

Sorteaza jucariile in functie de materialul din care sunt confectionate

 

O strategie buna ar fi sa sortezi jucariile in functie de materialele din care sunt confectionate. Acorda o atentie sporita jucariilor ecologice, fabricate din materiale naturale, foarte indicate pentru copii, indiferent de varsta lor. Jucariile ecologice sunt confectionate, de obicei, din lemn si sunt colorate cu vopsele pe baza de apa. In cazul in care copilul tau are foarte multe jucarii ecologice, le poti imparti in mai multe subcategorii: jucarii interactive, jucarii de construit, jucarii pentru stimularea intelectului si jucarii pentru dezvoltarea atentiei si abilitatilor fizice. De asemenea, le poti grupa pe inaltime, lungime sau pe complexitate, in functie de numarul de piese.  Asigura-te ca, dupa ce le sortezi si le grupezi, pozitionezi jucariile ecologice astfel incat copilul tau sa poata ajunge la ele si sa se bucure cat mai mult de experientele traite.

 

Foloseste multe sertare

 

Utileaza camera copilului cu un corp de mobilier care sa-ti permita sa depozitezi cutii cu jucarii de marimi diferite. Ideal ar fi ca spatiile respectivului corp de mobilier sa fie prevazute cu sine, pe care sa poti aseza sertarele cu jucarii. Astfel, cel mic va putea sa ajunga foarte usor si in siguranta la jucariile favorite. Corpul de mobila ar trebuie sa fie suficient de lat si inalt ca sa poata sa „primeasca” un numar cat mai mare de jucarii. Totusi, inaltimea mobilierului nu ar fi indicat sa depaseasca inaltimea copilului, pentru ca el sau ea sa poata sa ajunga usor la jucarii. Nu este nevoie sa investesti intr-un corp nou de mobilier. Uita-te cu atentie la mobila pe care o ai prin casa si vezi ce obiecte ai putea sa folosesti pentru „depozitul” de jucarii.

 

Utilizeaza etichete

 

Etichetele lipite pe cutiile de depozitare sunt foarte utile pentru momentele in care esti nevoit sa strangi jucariile in locul copilului. Totodata, copiii suficient de mari ca sa poata citi pot fi invatati mai usor, cu ajutorul etichetelor, in ce locuri sa puna jucariile.

 

Un ultim sfat ar fi ca, inainte sa te apuci sa sortezi si sa aranjezi jucariile din camera copilului, sa incerci sa te pui in locul lui, ca sa intelegi de ce procedeaza intr-un anumit fel.

Pin It on Pinterest

Share This