Rujul este un simbol absolut al  feminitatii, de aici si obiceiul de a ne pune in valoare frumusetea cu acest produs, insa, cate dintre femeile care folosesc rujul conventional sunt constiente de natura sintetica a ingredientelor acestuia? Spre deosebire de cosmeticele organice, chimicalele din produsele conventionale raman in corp timp indelungat.

Istoria rujului ia nastere in urma cu 5000 de ani cand femeile din Mesopotamia il inventeaza si incep sa-l utilizeze. Mai tarziu, egiptenii din Antichitate, au creat si purtat la randul lor acest produs cosmetic extragand coloranti rosii din ciuperci pe care ii amestecau cu iod si bron. Acest amestec a fost mult timp cauza numeroaselor boli. Rujurile solide apar abia in Epoca de Aur a Islamului, secolul al VII-lea. De atunci si pana astazi reteta rujului a suferit numeroase modificari. Anumite ingrediente toxice au fost eliminate definitiv, altele au fost inlocuite doar cu solutii naturale ca uleiurile.

Riscuri la care te expui folosind produse cosmetice conventionale

Stiai ca o femeie ingera pana la 70% din rujul pe care il foloseste zilnic? Gandeste-te acum la toate substantele nocive care ajung in organismul tau, doar pentru ca ai ales sa porti unul dintre simbolurile absolute ale feminitatii!

Pielea este cel mai sensibil si expus organ al noastru, iar prin inhalarea zilnica a ingredientelor chimice si altor noxe prezente in produsele cosmetice conventionale putem ajunge sa ne confruntam cu diferite forme de alergii uneori chiar cu soc anafilactic.

Spre deosebire de alimente, ingredientele dintr-un ruj sunt asimilate direct, fara niciun fel de bariera. In cazul alimentelor, organismul filtreaza iar o parte din substantele nocive este eliminata, insa pielea nu procedeaza la fel in cazul cosmeticelor. Legaturile interne din structura pielii pot fi distruse definitiv. Iata de ce este important sa citim intreaga lista de ingrediente inainte de a utiliza orice tip de produs. Printre cele mai nocive substante pe care rujurile conventionale le contin se numara si pigmentii coloranti azoici care se regasesc pe lista de ingrediente ca fiind CI 12085 (pigment de culoare rosie folosit in industria cosmetica), CI 16035 (pigment monoazo) etc.

Beneficiile produselor organice

Rujurile naturale sunt imbogatite cu uleiuri naturale si extracte vegetale, textura este cremoasa conferindu-le buzelor un efect stralucitor si de durata.

In loc sa apelezi la brand-urile care comercializeaza produse profesionale pline de substante nocive pentru sanatatea ta, alege sa folosesti zilnic un ruj organic. Lavera este unul dintre brand-urile de top de pe piata produselor de infrumusetare bio si unul dintre lideri in materie de produse cosmetice organice. Rujul bio Lavera ofera o ingrijire delicata buzelor, colorandu-le in mod natural. Pentru o hidratare intensa continutul sau a fost imbogatit cu: ulei de argan, unt de shea, ulei de cocos, ulei de jojoba, ulei de ricin si unt de cacao.

Pin It on Pinterest

Share This