Sursa foto: https://www.verywellhealth.com/

Repararea simpla a parului

  • 30ml ulei de argan
  • 5 picaturi ulei esential de rozmarin

Aplicati o cantitate mica atat pe parul umed, cat si pe cel uscat. Este nevoie de o cantitate mica de ulei pentru a actiona.

Ulei pentru tratarea termica

  • 60ml ulei de argan
  • 5 picaturi ulei esential de rozmarin

Amestecati uleiurile si masati pe parul uscat si pe scalp. Acoperiti parul cu un prosop si lasati sa actioneze timp de 1 ora. Spalati parul cu sampon si aranjati parul.

Balsam pentru scalp

  • 60ml ulei de argan
  • 5 picaturi ulei esential de cedru sau de nard

Se amesteca uleiurile si se maseaza pe scalp inainte de culcare. Dimineata spalati parul cu un  sampon delicat.

Uleiul de argan pur

Ca si in cazul aplicarii pe piele, consumatorii trebuie sa cumpere si ulei de argan pur, nu doar produse care il contin. Produsele pure includ ulei de argan organic certificat, presat la rece. Cititi eticheta si asigurati-va ca nu exista conservanti, coloranti, arome sau alte uleiuri adaugate. Oamenii preocupati de pielea si parul sanatos, ar trebui sa cumpere numai ulei 100% organic, pur natural, de la furnizori cunoscuti.

Atunci cand se amesteca cu uleiuri esentiale, este de asemenea important sa se foloseasca uleiuri esentiale pure. Nu are sens sa cumparati ulei de argan pur si sa il amestecati cu un ulei esential care a fost distilat in mod necorespuzator, fie contine aditivi chimici sau solventi. Uleiurile esentiale tinere sunt cele mai pure uleiuri disponibile si ar trebui sa fie prima alegere a oricui, in special cand se combina cu ulei de argan.

Cat de repede ajung uleiurile esentiale la creier:

22 secunde – acesta este timpul necesar, dar trebuie sa vorbim de calitatea uleiului. Daca un ulei ajunge rapid la creier, ce fel de ulei va doriti sa fie? Si cat de mult doriti sa va riscati pielea si sangele?

Uleiurile distilate in mod necorespunzator sau care au aditivi chimici, pot fi daunatoare pentru organism. Este important sa aflati informatii despre uleiurile esentiale pe care le folositi. Incercati sa cumparati doar uleiuri esentiale pure, ale caror procese de fabricare sunt controlate – de la momentul in care semintele plantelor ajung in sol si pana la sigilarea sticlutei cu ulei esential.

Nu exista un sistem de rating pentru uleiurile esentiale

Deoarece legislatia americana privind etichetarea permite ca o eticheta sa contina „100% pur”, iar uleiul trebuie sa fie doar 5% pur, este de datoria fiecaruia sa isi aleaga cele mai bune produse. Daca uleiul nu este pur, oamenii trebuie sa stie ca probabil vor trebui sa cumpere de 3-4 ori mai mult pentru a obtine efectul pe care il are un ulei esential pur. Uleiurile esential ieftine pot compromite sanatatea oamenilor, in special daca au in compozitia lor substante chimice.

Pin It on Pinterest

Share This